Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SEVİLMEDİĞİ TOPLUMUN AYNASI: MARILYN MANSON!

SEVİLMEDİĞİ TOPLUMUN AYNASI: MARILYN MANSON! Empty SEVİLMEDİĞİ TOPLUMUN AYNASI: MARILYN MANSON!

Mesaj tarafından tılsım Paz Tem. 22, 2007 7:32 pm

"Ben toplumun aynasıyım." Marilyn MANSON

Evet. O, toplumu oluşturan çoğu insanın, haklarındaki asılsız dedikoduları önemseyerek, şekilci insanların etiketlerini kabul ederek (yok saymayarak), sorgulanmadan uygulanmaya devam edilen örf ve adetleri reddetmeyerek kendi kendilerini ne kadar gereksiz sınırladıklarını; (başkalarını rahatsız etme sınırına kadar yaşamak suretiyle bunu hak etmelerine rağmen) aslında pek de özgür yaşamadıklarını; 'insan zekası'nın yeteneklerinin sınırlarına kadar kullanmaya çalışmak yerine kendini güvende hissettiren, etrafında yaşayan 'diğerleri' tarafından kabul gören klişelerle yaşamına basit, yüzeysel sınırlamalar koyduklarını toplumun bizzat kendisinin gözüne sokan dikkat çekici bir 'ayna'..

* * *

Elindeki traş bıçağını yanlış kullandığı için yüzünde yaralar oluşturan bir adam (-muhafazakar- toplum), yüzünde yaralar olduğunu bilmediği sürece gayet mutlu ve huzurludur.. Ürkünç bir efekt eşliğinde aniden karşısına çıkan büyük bir ayna (Marilyn Manson) yüzünden ilk defa yüzündeki yaraları görür ve dehşete düşer; huzuru bozulur. Panik halindeki adam, düz mantık doğrultusunda, bu huzursuzluktan aynayı sorumlu tutar.

- Olamaz! Sen olmamalısın! Benim 'sorgulamamak' kavramı üzerine kurulu basit bir düzenim var. Kendi 'yalan-doğru'larımı uydurdum ve huzurum için bunun böyle gitmesi gerekiyor. Bunun için geleceği (bile garanti altına aldım) oluşturan nesli de düzenledim. Kendi 'sorgulamama' kültürümü yarattım. 'Umursamaz', 'apolitik', 'nihilist', 'şizofren' çocuklarımı yarattım özenle.. Sen bu düzende olmamalısın! Çünkü sen görmezlikten geldiğimiz yüzümüzü gösteriyorsun! Sen sorgulatıyorsun! Bu çocuklar seni görmemeli! Böyle şeyleri bilmemeli.. Sen bize yüzümüzdeki yaraları gösteriyorsun!..

Evet. O, yüzeysel bireyleri huzurlu kılan basitliği reddediyor. Kendisi için özenle uydurulmuş basit hikayeleri reddediyor. O doğrular ki; acı da olsa, çarpıcı da olsa, iyi de olsa, 'gerçekten doğru olan' olan doğruların, sanıldığından (adamın kendi huzuru için yarattığı yalan yanılsamadan) farklı olduğu gerçeğini gösteriyor adama..

Belki de sadece 'gerçekten dürüst' olduğu için.. Acaba bunu bir misyon olarak üzerine yapıştırdığı için mi, yoksa dürüstlükten başkasını yapamayan bir kişiliğe sahip olduğu için mi yapıyor? Hatta bunun için mi (38 yaşında ve) halâ bir 'ayna'?

Bu 'Ayna' (MM) gibi; kendine ve her şeye karşı dürüst olmayı seçen, 'gerçek doğrular'ın peşinde olan insanları, bunun için mi sevmez 'yaralı yüzlü adam'? Bu adam yüzünden mi bu tip insanların hayatları zordur, çetindir?

("zordur,çetindir?" ifadesi için örnek: M.MANSON'ın hakkındaki yıllardır süregelen sayısız asılsız iddia, dedikodu, şehir efsanesi; onca dava; sayısız tehdit telefonları, mektupları ve bunların karşılığında yaşanan, tahmin edilmesi zor stres!)

alıntıdır!

hoşuma gitti ve paylaşmak istedim sunny
tılsım
tılsım
Admin

Kadın

http://www.tokiohotelfantr.com

- Similar topics