Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

marilyn manson (gerçek ismiyle brian hugh warner)

4 posters

marilyn manson (gerçek ismiyle brian hugh warner) Empty marilyn manson (gerçek ismiyle brian hugh warner)

Mesaj tarafından billy Perş. Ağus. 02, 2007 12:39 pm

marilyn manson (gerçek ismiyle brian hugh warner), 1969 da dünyaya ohior' da doğmuş gelecekte yapacağı her şeyi fazlasıyla etkileyecek bir çocukluk geçirmiş, yaratıcı zekasını hayatının her döneminde aktive etmeyi başarmış, amerika nın bir numaralı boy hedefi olmuş ve şu ana kadar dünyaya düşmüş en tartışmalı rock n roll bebeklerinden biridir.

ilk albümü portrait an american family 1994 yılında yayınlanmıştır. manson, amerika nın çarpık aile sistemine bu albümle ayna tutup, aile içi şiddetin canavarlaştırdığı gençlerden bahseder. bu albümde bulunan, lunchbox, gett your gunnve cake and sodomy gibi eski dönem marilyn manson(and the spooky kids) hitlerinden sadece bir kaçıdır. bu albümden sonra çeşitli ses efektleriyle ve eski şarkılarının rahatsız edici düzenlemeleriyle, rock n roll nigger, i put a spell on you ve olay yaratan sweet dreams coverlarıyla dolu smells like childrenalbümü piyasaya verilmiştir.
twiggy ramirez (bas), madonna wayne gacy (keyboard), ginger fish (davul) ve zim zum (gitar) dan oluşan grup üyeleri de marilyn manson kadar ilgi çekici ve yeteneklidir.
1996 dathe beautiful peoplesingle ile yayınlanan *albümü ise marilyn manson ı hem dünyaya tanıtmıştır hem de bu albümde bulunan imgeler ve duruş marilyn manson ın efsaneleşmesine hız kazandırır. bu albümde manson, aşık ve duygusal bir çocuktan, gitgide canavarlaşan, hızla bir yok ediciye dönüşen insanı anlatmaktadır. bu dönemin sonlarında marilyn, long hard road out of hell isimli otobiyografik kitabını yayınladı. kitap bi çok ülkede best-seller statüsüne ulaştı. ayrıca yine bu dönemde manson david lynchrin lost highway(kayıp otoban) filminde göründü ve bu filmin soundtrackine iki şarkısıyla katıldı.
1998 çıkışlı mechanical animals ise artık marilyn manson ın tartışmasız bir rock star olduğunu kanıtlayarak ve dünya çapında büyük bir satış grafiği çizerek, aslında hiç te hafife alınmaması gereken bir sanatçı olduğunu göstermiştir. albümden çıkan dope show, rock is dead, i donr17;t like the drugs(but the drgus like me) ve come white singeları ve çıktığı last day on earth turnesiyle döneme tek kelimeyle damgasını vurur.
last day on earth turnesinin sonlarına doğru amerika da vuku bulan columbine katliamından gençleri sapkınlaştırdığı, şarkı sözlerinin şiddet dolu olduğu öne sürülerek medya, kilise ve muhafazakarlar tarafından sorumlu tutulur. bu dönemde aldığı ölüm tehditleri ve fanlarını düşünerek turnesini sonlandırarak sessizliğe gömülür.
2000 yılında marilyn manson holy woodisimli albümle karşımıza çıkar ve yeniden tartışmaların zircesine oturur. albüm kapağında çarmıhtaki isa nın kılığında manson vardır ve bu kapak amerika da ilk haftasında yasaklanır. albümden çıkan ilk single disposable teensin ilk notaları duyulduğunda manson ın kızgınlığı, medyaya ve hristiyanlığa karşı açtığı savaşın ne derece şiddetlendiğini görüldü. columbine katliamı için yaptığı açık olan fight song, death song ve the nobodiessingelarıyla albüm tüm dünyada ticari başarı getirir.
2003 yılında ise marilyn manson ı her açıdan tamamlayan, gruba müzikal olarak çok parlak katkılar da sağlayan twiggy ramirez in manson tarafından gruptan kovulması şaşkınlıkla karşılanır. zaten bi olayın hemen ertesinde piyasaya verilen 6. stüdya albümü the golden age of grotesquedie-hard fanları daha da hayal kırıklığına uğratmıştır. albüm gerek sanat vizyonu, gerek taşıdığı göndermeler açısından beğenilse de, hayranlar artık marilyn in o eski muhalif günlerinin geride kaldığını düşünüyorlardı. ayrıca yine bu dönemde marilyn uzunca bir süredir üstünde çalıştığı yağlı boya portreleri için los angles ta bi sergi açtı. resimler sanat eleştirmenleri tarafından övgüyle karşılandı. manson 2005 te çıkardığı lest we forgetisimli best of albümüyle fanları biraz olsun dindirdi. albüme koyduğu depech mode coverı personal jesus hak ettiği ilgiyi gördü.
2005 in sonlarına doğru Manson, yaptığı müziği ticari bir şey olarak görmediğini ve şirketlerin onu kullanmasına artık dayanamayacağını söyleyeler müzik çalışmalarına biraz ara verdi. son zamanlarda merak saldığı oyunculuk işinde kariyer yapma uğraşındayken karşımıza bir yönetmen olarak ta çıkıyor. Phastasmagoria isimli filmi için çalışmalarını halen devam ettiriyor.
Aynı zamanda kendisi uzun zamandır birlikte olduğu Dita Von Tesse ile evlendi.
Müziği bıraktı , bırakmadı derken Marilyn yeni bir albüm müjdesi verdi fanlarına ve şu ana kadar yaptığım en yaratıcı müzik olacak dedi
sonuç olarak marilyn manson, sahne şovları, verdiği demeçleri, şarkı sözleri ve düşünceleriyle dünyayı değiştirmekten asla vazgeçmemiş, içindeki umudu her zaman sevmiş, beynimizdeki karanlık yerlere girip şarkılarını söyleyen ve dünyanın karşısında durabilen bir sanatçıdır.

(alıntı)

yüxexeste yer verilmiş adamın çocukluğu karanlıkmış ya...müzikle uğraşmasaydım daha karanlık bi hayatım olurdu diyomuş...satanist olma konusunda şöyle bi açıklama yapmış:ben şeytana tapmam çünkü o yok'!!eğer olsaydıda zaten o bana tapardı.çünkü ben ondan daha iyiyim''demiş...adam konserde seyircilerinin üzerine işemiş+kusmuş yane radar live'a gidipte mansonı dinleyecekler dikkatinize: yanınıza şemsiye almayı unutmayın!!!
billy
billy
İlerlemiş Üye
İlerlemiş Üye

marilyn manson (gerçek ismiyle brian hugh warner) Empty Geri: marilyn manson (gerçek ismiyle brian hugh warner)

Mesaj tarafından tılsım Perş. Ağus. 02, 2007 12:48 pm

biliyordum satanist olmadıgını valla süper cvp vermiş ya guduuu cheers

ya bu şemsiye meselesine koptum lol!
tılsım
tılsım
Admin

Kadın

http://www.tokiohotelfantr.com

marilyn manson (gerçek ismiyle brian hugh warner) Empty Geri: marilyn manson (gerçek ismiyle brian hugh warner)

Mesaj tarafından Vampire Perş. Ağus. 02, 2007 12:56 pm

ulan semsiye mi ? ben tv'den izledim ii kusmadı millete Very Happy
Vampire
Vampire
Admin

Erkek

http://rock.ingoo.us

Mesaj tarafından dark_room Perş. Ağus. 02, 2007 1:42 pm

öyykkk ne ısemessıı ne oluyoruss leynnnn kusuyomuuu beykkkkk iğrenc ben sadeje sarkısnı dıınnıyodum klıp hıc ındırmedım adam ne yapıyomuss abowwwwww affraid :@
dark_room
dark_room
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj tarafından Vampire Perş. Ağus. 02, 2007 1:45 pm

dark_room demiş ki:öyykkk ne ısemessıı ne oluyoruss leynnnn kusuyomuuu beykkkkk iğrenc ben sadeje sarkısnı dıınnıyodum klıp hıc ındırmedım adam ne yapıyomuss abowwwwww affraid :@

o bizim manyaqımız öle kaljam zuhaaaa çılgınşeytan
Vampire
Vampire
Admin

Erkek

http://rock.ingoo.us

- Similar topics